Otto Bock

Kunst ikon

Otto Bock

Skrotkunstner

Gæstekunstner november 2023

Synet rammer beskueren først med et smil dernæst med eftertænksomhed og så kommer smilet tilbage

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Portræt af Otto Bock - Skrotkunstner
Otto Bock

Skrot er godt! Hvilket nærmest er et mantra for den autodidakte multikunstner Otto Bock.

Han er om nogen et skabende og søgende menneske med en sjælden begavelse for at se mulighederne i samfundets forskellige efterladenskaber.

Lige fra et stykke træ der er skyllet op på stranden til uensartede effekter fra gamle landbrugsredskaber eller nedslidte stumper fra kasserede maskindele. Diverse objekter komponeres til et substantielt kunstværk.

De sammenføjede værker vidner om en dyb indsigt i menneskesindets snørklede og dunkle afkroge, tilsat en stor dosis humor. Synet rammer beskueren først med et smil dernæst med eftertænksomhed og så kommer smilet tilbage.

Underfundig og dobbelttydig det er essensen af Otto Bocks skaberværk. Og hvor kommer denne iderigdom fra? Et liv under forskellige himmelstrøg med en anderledes kultur vil altid sætte sit præg på et søgende og vågent menneske og det er Otto Bock.

Det er den ballast, han om nogen forstår at visualisere. Her tåler hans forskellige frembringelser at blive sammenlignet med kunstnernavne som: Jacobsen, Herup, Lipsøe – og det er ganske vist.

Kurator ved European Art Museum Leif Nielsen.

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik