Michael Kofod

Michael Kofod

Glaskunstner

Glødende, hvirvlende, bølgende og fejende strukturer

Michael Kofod Glaskunstner
Michael Kofod

Inspirationen

Naturen er helt klart min primære inspirationskilde. Den er smuk, changerende, vild, uforudsigelig, ukuelig og helt uden lige linjer. Det prøver jeg at genskabe og fastholde via glassets struktur, dets gennemsigtighed, dets form og dets farver.

Jeg mener det er vigtigt at fremhæve naturen, så det bliver tydeligere, hvad vi er på vej til at miste. Derfor er det meste af min glaskunst lavet med inspiration fra – og er en hyldest til – naturen. Glasset bliver næsten en del af naturen selv.

Formgivningen sker alene med tyngdekraftens hjælp. Glasset kan altså ikke formes i fx hænderne. Det kræver planlægning, teknik og tid.

Strukturerne er mit kendetegn

Alle strukturer i glasset har jeg selv skabt ved fx at udnytte farvernes forskellige massefylder og deres kemi, når farverne blandes i brændingerne. Strukturerne kan ofte ses i flere lag i designet.

Glassets udtryk er helt unikt og kan ikke kopieres af andre, da ”opskrifterne” er udviklet efter over 2.000 eksperimenter.

Kunstneriske resultater

Jeg er blandt andre blevet uddannet af den verdenskendte canadiske glaskunstner Bob Leatherbarrow.

Jeg har udstillet i over 20 gallerier samt et utal af kunstforeninger, herunder flere censurerede udstillinger.

Noget af glasset har været udstillet sammen med HKH Prins Henriks afrikanske masker og nogle af Salvador Dalis skulpturer.

Jeg har fået førstepræmie i en stor glaskonkurrence med 155 værker fra Danmark og Sverige.


21 78 33 72

Søgårdsvej 8, Gelstrup, 4500 Nykøbing Sj


Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik