Lis Smidt

Kunst ikon

Lis Smidt

Tekstilkunstner

Jeg har altid været optaget af farver og deres virkning på os, især deres associative kraft.

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Lis Smidt

Jeg har boet 30 år i Canada hvor jeg stiftede bekendtskab med den tradition der findes for at lave quilte. Det var utroligt fascinerende, og jeg måtte simpelthen lære hvordan man gjorde.

Undervejs opdagede jeg også art-quilts bevægelsen, som tidligt havde udøvere i Canada, men især i USA. Jeg er født og opvokset i København og har altid været optaget af farver og deres virkning på os, især deres associative kraft. Det var imidlertid mødet med quilt-traditionen og senere art-quiltbevægelsen, som for alvor fastholdt mig som udøver af visuel kunst.

Mine billeder er derfor udført som quilte, hvilket vil sige, at de er i realiteten små vægtæpper, hvor forsiden er komponeret af stofstykker som derefter er syet sammen. Det der interesserer mig, er om jeg kan få farver til at leve, om jeg kan skabe udtryk som i bedste fald giver en oplevelse. Når jeg afslutter billedet som en færdig quilt, tilfører jeg billedet en yderligere stoflig og taktil kvalitet.

Flere af billederne består af improvisationer over formmæssige elementer, som gentages og varieres i størrelse, farve og lignende.

Nogle billeder har jeg kaldt mine “quilt-scapes”, hvor jeg med inspiration fra arbejdet med at opbygge en have, har komponeret et frodigt udtryk, bestående af mange små stofstykker i rig variation af farver og former. Ligesom i en have hvor de enkelte, men forskelligartede planter både skal komme til deres ret, samt spille sammen, prøver jeg at få farver til at leve, netop ved deres sammenstilling.

Selvom improvisation er vigtig i mange af billederne, bruger jeg også traditionelle, planlagte kompositioner, hvor jeg især fokuserer på farven. Jeg benytter farven intuitivt, og elsker at udforske mulighederne for de oplevelser de giver.

Mit ærinde bliver at få dem til at leve og danne grundlag for visuelle oplevelser. Jeg bestræber mig på at skabe en rigt komponeret overflade som det er spændende at gå på opdagelse i med øjnene. Ligesom når man sætter sig og betragter et udsnit af en have. Det skulle gerne være en dejlig oplevelse.

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik