Marianne Skafte Nielsen

Marianne Skafte Nielsen

Gæstekunstner i oktober 22

Marianne Skafte Nielsen


Jeg er en kvinde på 60+, der bor i Hillerød og jeg kalder mig autodidakt billedfortællerske.
Siden 2016, har jeg arbejdet bevidst, med at udvikle min streg og udfordre mig selv kreativt.


Jeg har kreeret mange illustrationer, collager og kort samt en visuel Julekalender for børn og deres voksne. En kalender opstået i samarbejde med en forfatter, der har Krydret billederne med en lille fortælling om underjordiske nisser og deres drillerier.

Mit arbejde er primært med tusch, farveblyanter og oliekridt. Jeg gør brug af mange formater fra A1 til små firkantede billeder på 30x30cm. Men mest holder jeg dog af A3 formatet, som jeg synes passer bedst til min streg.


Farver, mønstre og humor er lige mig. Elsker det skæve, skøre og finurlige og hylder mangfoldigheden. Jeg fører krig mod Perfekthed og Pænhed, Artighed og Nykker! Jeg ser mig selv som en slags kreativ fortaler for de mindre heldige i tilværelsen, og for dem der er blevet udstødt og har brug for et vidnesbyrd, mens de er midt i deres liv!


Mine figurer er, som vi alle er i et bredt udsnit; gamle, unge, tykke som tynde, med rødt hår, uden hår, med små næser eller korte som lange knoklede ben, med sovs på blusen eller læbestift i hele ansigtet. Der er ingen grænser og ofte får mine figurer deres kæledyr med, eller der optræder vilde bæster – alt sammen for diversitetens skyld.

Mit Kreative CV
Født 1959 på Bornholm
1961-1979 Barndom tilbragt i Holeby, Lolland
1976 Ophold i USA i efteråret
1979 H.F eksamen fra Nakskov Gymnasium
1979 – 1981 Arbejde med Børneteater/Egnsteater
1980-1984 studie på Københavns Universitet.
1981-1983 Kurser på Cafeteatrets Dramaskole
1984 Exam Art i Teatervidenskab
Derefter en del år med sygdom og Førtidspensionering
1985 Skrevet digtsamling
Følgende år indslag i diverse Digtalmanakker m.m.
2016 Vendepunkt – vælger at udvikle mine kreative evner – med fokus på tegning.
Har bl.a. udstillet følgende steder
Farum Kulturhus i anledning af H.C. Andersen hyldest
2017 og 2019 Udstilling i Distriktspsyk. Nordsjællands Hospitaler
2019 udstiller på KVINDER & KUNST i Royal Stage, Hillerød
2021 udstiller på KVINDER & KUNST i Royal Stage, Hillerød

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik