Elizabeth Norn

Kunst ikon

Elizabeth Norn

Billedkunstner

Bevægelse og stilstand i naturalistiske kunst.

Jeg har malet siden 2006. For mig starter alt i naturen. Senere på lærredet undersøger jeg, hvordan mine oprindelige indtryk fra naturen kan forvandles, hvordan faste former kan opløses til svævende eller dansende elementer i et koloristisk samspil.
Jeg er optaget af forandringer, opløsning og forvandling. Mine kunstværker må gerne vække undren ag anspore til reflektion.

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Elizabeth Norn

Jeg opholder mig helst i naturen i Danmark og lejlighedsvis i Spanien, hvor jeg har hus og værksted.

Jeg har brug for afstanden mellem to steder, at komme langt væk og så igen tæt på.

Mange af mine akrylmalerier indeholder elementer, der er løsrevet fra deres oprindelige helhed. Alt er i forandring, opløsning og forvandling. Mine motiver beskriver stilstand, og andre flydende bevægelse.
Naturen, den helt nære og den uendeligt fjerne er svær at begribe, men på gåture opstår de øjeblikke, som afføder inspiration til mine kunstværker. En klippevæg eller en væltet træstamme. Jeg lader blikket glide langs linjer og kanter, følge lyset, skyggernes og farvenuancernes spil, lader det ramme fremspring og fortabe sig i fordybningens mørke.

Jeg tager fotos, arbejder på computer, forstørrer, formindsker, skitserer. På lærredet slipper klippen sin forankring til stedet, sin fasthed og tyngde og begynder at svæve.

For mig lykkes proces og resultat, når det små kommer til syne i det store og det store i det små- og når naturindtryk og følelse lykkeligt smelter sammen på billedfladen.

Jeg maler med akryl på lærred, oliepastel på papir og eksperimenterer med at forene foto og akrylmaling på lærred. Jeg arbejder bedst alene i mit værksted her og sydpå, ofte med nyere komponister i ørerne.

Særligt for mine kunstværker er den pixelerede overflade, der er ujævn og giver et specielt flimrende og stofligt udtryk. De kontrastfyldte teksturer skaber en dans mellem det håndgribelige og det æteriske, mellem bevægelse og stilstand.

Min kunst inviterer beskueren til at fordybe sig i den fine balance mellem fasthed og flygtighed og åbner for reflektion.

(Malerier, fotografering, akryl, abstrakt, natur, landskab.)

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik