Kunst ikon

Bjarne Frøslev

Skulptør.

Nordisk Mytologi. Fortidens guder og gudinder – Mimers brønd.

Denne kunstner giver rabat til Klub ArtTour medlemmer

Velkommen til Udstillingen Nordisk Mytologi. En udstilling, der med skulpturer og relieffer i læder og stentøj, fortolker og sætter ansigt på personer og hændelser i den gamle hedenske mytologi, som udleves i Asatroen. En tro, der havde sin oprindelse i den allertidligste religiøse Shamanisme og som havde sin storhedstid i Skandinaviens vikingetid.

I modsætning til hvad de fleste tror, er Asertroen, troen på de gamle guder og den nordiske mytologi, ikke kun knyttet til Vikingerne. Mange vikinger var kristne og i dag er der mange, der er Asertro, uden at ”være” vikinger.

Asatroen havde sin oprindelse i den ældgamle shamanisme, som var en tro, der i modsætning til senere religioner, ikke var knyttet til guder, men derimod til naturen og dens objekter, som fx solen, månen og dyrenes kraft.

Med tiden udviklede Asertroen sig til en religiøsitet, der både rummede den oprindelige naturdyrkelse og de senere religioners (eks. De Ægyptiske, Græske og Romerske) gudeverdener.

Disse tidlige gudeuniverser var, ligesom den senere Asatro, kendetegnet ved, at de var befolket med et utal af guder og væsener. Senere blev disse gudeuniverser udskiftet/overtaget/dæmoniseret af jødedommen, kristendommen og Islam, som alle er religioner, der hævder, at der kun er én gud.

Asatroens grundlag og beskrivelser, er samlet af den islandske høvding, gode (datidens ”præst”) og forfatter Snorri Sturluson, der levede fra år 1179 til 1241. De væsentligste kilder til viden om Asatroen er Snorri Sturlusons Den yngre Edda, samt Den ældre Edda, som er en samling digte og beretninger af ukendt forfatter. Begge disse værker beskriver personligheder og tildragelser i gudeverdenen og menneskeverdenen.

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.


Bjarne Frøslev

Jeg arbejde med skulpturer og relieffer i læder, ler, stentøj og granit. Det naturalistiske og historiefortællende, har været mine ledetråde og inspirationen altid fundet i de myter, sagn og overleverede historier som vores kultur er så rige på.

Født 1948 i efterkrigsårene og opvokset på Nørrebro og Vesterbro i København. Gift og 3 børn. Jeg er uddannet socialpædagog og har arbejdet i både daginstitutioner, skolehjem, misbrugscentre og diverse sociale projekter.

Derudover har jeg i min ungdom forpagtet/drevet et skovbrug og arbejdet som uuddannet tømrer. Endelig har jeg været selvstændig i 15 år, hvor jeg drev et firma, der byggede vandkunst og swimmingpools.

Min ”karriere”, som kunstner, startede allerede som 10 årig på malerkurser. Hurtigt blev det imidlertid det skulpturelle, der blev min udtryksform. Siden har jeg arbejdet med skulpturer og relieffer i læder, ler, stentøj og granit.

Det naturalistiske og historiefortællende, har været mine ledetråde og inspirationen altid fundet i de myter, sagn og overleverede historier som vores kultur er så rige på.
Den kommende udstilling, er en mytologisk udstilling, hvor vikingetidens gamle guder og deres liv samt opfattelse af verdens skabelse og undergang bliver billedgjort og får ”liv” Læderskulpturerne, startede med et besøg i Italien, hvor jeg blev opmærksom på de lædermasker, der i det 1400 århundred, blev brugt i de mimiske teatre og som brødrene Amleto og Donato Sartori perfektionerede.

Dette skabte interessen for læder som udtryksform og siden læste jeg om og eksperimenterede med disse teknikker. Med tiden udviklede jeg dem til, at ikke kun at lave teatermasker, men også hele skulpturer.

Jeg har gennem tiden, udstillet i diverse kunstforeninger og gallerier, i diverse censurerede og åbne udstillinger og udført forskellige bestillingsarbejder og endelig har jeg sammen med min hustru, gennem mange år, haft “kræmmergalleriet”, hvor vi rejste rundt til alle de store markeder og solgte vores kunst. Senere er traditionen fulgt op med udstillinger på diverse viking og middelaldermarkeder i hele Danmark.

(Keywords: Skulpturer, figurer, keramik, glas, sten, nordisk, mytologi.)


Udstillinger

1989 Udstillet Center Galleriet
1990 Udstillet på Carte Balance udstillingen i Forum – københavn
1990 Udstillet i kunstforeningen Radiometer
1990 Udstillet Vallø Bibliotek
1990 Udstillet i søjlesalen Høje Tåstrup medborgerhus
1990 Udstillet i Dansk kunst 1990, som var et alternativ til den censurerede Charlottenborg forårsudstilling, med over 120 deltagende malere og billedhuggere, der tilsammen udstillede over 530 værker. Valgt af publikum som udstillingens bedste kunstner
1991 Udstillet i Indkøbscentret Albertslund Centrum i selvstændige lokaler
1991 Udstillet i hovedafdelingen af Korsør bibliotek
1991 Udstillet Albertslund kommunes kunstforening
1991 Udstillet Frederiksberg Hospital Kunstforening
1991 Mor/barn relief 1,5 m Ø til den nye fødeklinik i Glostrup.
Stjålet/forsvundet under afdelingens nedlæggelse
1991 Udstillet på Sct. Hans Roskilde
1992 Udstillet i Galleri Kirke Sonnerup
1992 Udstillet Albertslund Bibliotek
1993 Udstillet Socialstyrelsens kunstforening
1993 -1998 Omrejsende kræmmergalleriet
2017 Udført 7Ø springvand i Diabasgranit og Marmor
til Blindeinstituationen Solgaven i farum
2017 Udstillet på nationalmuseet Kongernes Jelling i
den censurerede udstilling Mytologisk Art Festival
2018 Udført indgangsparti til Rødovre boligselskab
2017-2024 Omrejsende vikinge og middelaldermarkeder
2024 Kommende udstilling okt./nov 2024 i Galleriet Arttour i Hillerød

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik