Mette Galatius Hansen

Kunst ikon

Mette Galatius Hansen

Billedkunstner

Jeg lader mig udfordre af mange forskellige teknikker, og er vild med materialernes uforudsigelighed

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Portræt af Kunster, Mette Galatius Hansen

En drøm bliver til virkelighed

Jeg maler fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Tanker, oplevelser og følelser udtrykker jeg igennem mine malerier. Maleriet er blevet mit frirum, hvor hverdagens bekymring ikke har plads, og i min fordybelse, glemmer jeg tid og sted.

Jeg får inspiration fra det skønne Odsherred, hvor jeg bor, men alt i livet og hverdagen giver mig nye ideer til næste projekt. Mine ideer opstår gerne om natten, og efter et par dage må jeg bare afprøve, om ideen kan bære.

At male er ikke bare noget man gør

Jeg er autodidakt, og har derfor søgt undervisning hos Billedkunstnerne Anette Lynge og Uffe Boesen samt Christina Christiansen. Her har jeg blandt andet opnået viden om kontrast- og komplementærfarver, og hvordan jeg får mest ud af min materialer. Jeg inspireres også, når jeg mødes med andre kunstnere i kreative fællesskaber. Jeg har derfor i år startet et akvarelfællesskab i mit lokalområde. Her mødes vi og udveksler erfaring om materialer, udstillinger og teknikker samtidig med, at vi hver især lader penslerne danse over papiret.

Kreativiteten er min rejsekammerat

Jeg har altid været kreativ, men som for mange andre, har det været lagt lidt på hylden i ungdomsårene, og mens jeg stiftede familie. Jeg har været omkring papirklip, porcelænsmaling og tegning. I 2018 startede jeg med at male med akryl, men er for et par år siden, kastede jeg mig over akvarellens mange muligheder. Det er simpelthen nemmere at have krea-grejet til akvarel med rundt omkring. Jeg elsker farver og fascineres af vandets indflydelse på farverne og strukturen i papiret. Jeg lader mig udfordre af mange forskellige teknikker, og er vild med materialernes uforudsigelighed. Dette afspejles også i mine billeder, hvor jeg både maler figurativt og abstrakt. I øjeblikket maler jeg både fantasi- og realistiske landskaber.

En gråvejrsdag bliver kulørt

Selv når det danske vejr virker trist og gråt, kan man altid finde en farve eller en nuance, som kan inspirere. Det er utroligt, hvor mange nuancer og toner en blå kan have, og sikke effekter man kan få frem ved at blande farven med lidt eller meget vand. Fra transparent og let til kraftigt og virkningsfuldt. Og hvem siger, at en sten bare er grå? Den kan laves med alle farver og stadig ligne en sten. Effekter laver jeg blandt med sand, salt, madfilm, sprit eller hvad jeg nu finder på.

Alle mine malerier er malet med kunstnerkvalitetsfarver og på minimum 300g akvarelpapir. De er fixeret for at undgå, at billedet mister farven eller papiret gulner.

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik