Kunst ikon

Lis Warberg

Billedkunst

Jeg leger med farverne og undersøger sammenhængen mellem kontraster og harmoni.

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Lis Warberg

Jeg har arbejdet kreativt på flere forskellige måder, bl.a. som skiltemaler og tøjdesigner, men har koncentreret mig om maleriet siden 2011.

I 2013 – 16 var jeg fuldtidskunstner og har udsmykket på mange hospitalsafdelinger og plejehjem, bl.a. Herlev Hospital 3 på børneafdelinger, Hillerød Hospital på 3 børneafdelinger, Ålborg Hospital børnemodtagelse, Plejecenter Farum Lillevang, Rehabiliteringscenter Svanepunktet, Glostrup Plejecenter. Fra 2023 er jeg igen fuldtidskunstner.

Jeg har uddannet mig ved at tage kurser på flere forskellige anerkendte kunstskoler bl.a. Kunstskolen Spektrum, Bjørn Ignatius Kunstskole, Ærø Kunsthøjskole, Bjørn Eriksen Malerskole, Ulrik Hoff Malerskole, og Kunstakademiets Arkitektskole.

Jeg maler med oliemaling, tilsætter noget sort gesso, akrylmaling, kalkmaling, stof, pap, sytråd, garn, lav, foto og fragmenter af tidligere værker, dels for mere dybde og tekstur og dels for at udtrykke altings cyklus. Jeg leger med farverne og undersøger sammenhængen mellem kontraster og harmoni.

Jeg har udstillet mange forskellige steder, i gallerier og Kunstforeninger bl.a. Dronninglund Kunstcenters censurerede udstilling DK22, Forskningscenter Risøs Kunstforening, Galleri Bredgade 22, DR Kunstforening, Cobrarummet ved Sophienholm, Hillerød Kunstdage censurerede udstilling, Helligåndshuset, Farum Kulturhus, Galleri Boheme, Galleri G3 og Art Danmark.

Det er naturen, den livgivende og berusende, men sårbare natur, som overalt er truet af menneskenes fremfærd og forbrug, som er inspiration og brændstof for mig. Naturen er i mine malerier udtryk og symboler for stemninger, sindstilstande og følelser. Jeg bestræber mig konstant på at komme dybere og dybere ind i det, jeg gerne vil udtrykke. Vores forhold til naturen og gensidige påvirkninger interesserer mig meget. Jeg ønsker at udforske menneskets samspil med naturen i mine værker og udfordre vores opfattelse af os selv i forhold til naturen.

I mine værker har jeg fokus på en spirituel søgen i naturen og er optaget af at udtrykke vores forbundenhed med naturen. En forbundenhed vi har tabt, men bliver nødt til at genfinde og acceptere, at vi er en del af naturen. Jeg anvender det drømmende, fortællende og med en ydmyghed overfor naturen.

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik