Kunst ikon

Dorthe Wagner

Billedkunstner

Stor kærlighed til akvarel – det er simpelt, men ikke nemt og lader sig ikke sådan rette

Denne kunstner giver rabat til Klub ArtTour medlemmer

BEMÆRK: Klik på galleribillederne for at se fulde billede.

Dorthe Wagner

Det særegne

Hos Dorthe får du enkle motiver i en komposition med harmoniske farver og et twist kontraster.

Japansk blæk anvendes ofte, som efterlader ”en lak effekt” i den rene form. Trykketeknikker, som indgår af og til, tilfører motivet lidt mystik. Og pasteller, både olie og tørpastel, bruges som krydderi.

”Collage indgår også i min verden med mange teknikker bagved resultatet”.

Akvarel er levende og spændstigt

At male med akvarelfarver er en særlig disciplin, de bittesmå farvepigmenter, slemmet op i lidt gummi, bevæger sig med penslen hastigt rundt i vand, lægger sig og skaber farve og form – transparent eller mere farvemættet. Gode akvarelfarver er brillante og lækre. 

Dorthe udtaler: ” I min optik er der ikke rigtig noget, der slår det. Jeg har en stor kærlighed til akvarel. Det er simpelt, men ikke nemt og lader sig ikke sådan rette.” 

Kunstneriske resultater

Dorthe er fast på Gallery ArtTour i Hillerød. Har desuden udstillet bl.a. hos Hovedstadens Akutberedskab, Vaccinen, 22/23. Lavet en indsamling for Ukraine hos GEO med små rest værker, såkaldte “papkasse billeder” primo 23. Efterår 2023, Galleri Jethoni. Medlem af Aktiv Kunst og K51.

I 2005-2008, udstillet på Køge Bibliotek, Galleri i Roskilde og Bella Centeret på Design øerne, sidstnævnte under en kunsthåndværkermesse.

Dorthe er 67 år, har gennem det meste af sit liv arbejdet med sin kunstneriske åre gennem tekstiler, farvning, tilskæring, vævning. Gennem musik, sang og teater. Og gennem tekster og redaktionelle opgaver. Alt sammen noget med at give noget et udtryk, skabe og forme. Sådan er det også i billedverdenen med de her skønne akvareller. 

(Keywords: billedkunst, natur, japansk, akvarel.)

Kultur, Kunst, Klub, Cafe og events » Få besked!

Dine data er sikre hos os!
Læs vores privatlivspolitik - Afmeld med 1 klik