Christina Dentov Clark

Gæstekunstner i Januar – Februar – Marts 2023

Jeg er selvlært billedkunstner og har malet i mere end 20 år. Jeg har altid været interesseret i kreative udfoldelser og har altid tegnet og malet. Men min interesse i de “fomative år” lå indenfor sprog. 

Oprindeligt er jeg uddannet translatør og tolk, men i 2020 tog jeg springet og lagde min kunst ud offentligt. Det resulterede i en invitation i 2021 til at deltage i Danmarks bedste portrætmaler, hvor jeg blev udvalgt af de kyndige dommere og var med blandt de 8 deltagere.

Ligeledes i 2021 blev jeg kontaktet af Tom Jørgensen, som bl.a. er redaktør for Kunstavisen og kunstanmelder for Jyllandsposten, og jeg medvirker i 2022 i kunstbogen “101 Kunstnere”, som giver læseren et overblik over, hvad der rører sig på den danske kunstscene pt.

Disse henvendelser har uden tvivl været med til at rykke til mit kunstneriske virke, og jeg ser det som et dejligt skulderklap og en anerkendelse af, at jeg er på vej i den rigtige retning. Et sådan skulderklap ser jeg også certifikatet fra dommerne i den prestigefyldte konkurrence Luxembourg Art Prize, som jeg blev hædret med i december 2021, og som opfordrer mig til at fortsætte på den vej, jeg har begivet mig ned ad.

Mine foretrukne materialer er akryl, blæk og kul på lærred. Jeg maler figurative motiver med en abstrakt atmosfære, og min farvepalette er i rivende udvikling. Mit arbejde udtrykker ofte en bestemt stemning eller narrativ, og jeg elsker at arbejde med skæve ideer, der udtrykker følelser eller holdninger, som jeg kan lægge på lærredet, og jeg håber, at mødet med min kunst efterlader beskueren inspireret eller måske til tider provokeret.

Jeg bruger min abstrakte kreativitet, som fusioneres med finurlighed, humor og alvor, skønhed og skævhed, og jeg eksperimenterer og afprøver teknikker for at opnå dybde og lag, der understøtter værkets narrativ.

Kunsten er en bærende og symbiotisk kraft i mit liv, og jeg udvikler mig stadig, bliver modigere og mere kreativ i kraft af kunsten.

Christina Dentov Clark

Teglgårdslund 4, 3400 Hillerød

Tlf. 29433049

christina@artbycdc.com

www.artbycdc.com

www.instagram.com/christinadentovclark/

close

🤞 Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.