Galleriet som fællesskab og et sted, hvor vi sælger masser af kunst

Fællesskabet i Gallery ArtTour

Overvejer du at blive en del af dette fællesskab, så læs lige dette før du beslutter dig endeligt.

Hvad er dine intentioner med at komme ind i galleriet?

Naturligvis er det at udstille din kunst og at få et godt salg. Så langt så godt – det kan vi alle blive enige om.

Hvad vil du betale for at komme ind på et galleri?

Vælger du et traditionelt galleri, er betalingen provision – ofte op til 60%. På den måde slipper du for at beskæftige dig med andet end at skabe din egen kunst, og du betaler galleriejeren for at stå for al markedsføring.

provisionskunstner

Den model kan du vælge i dette galleri ved at blive provisionskunstner. Du afleverer din kunst, som i dette tilfælde kun kan være kunst, der ikke kræver en væg, da vi ikke har plads til andet på denne måde.

Her aftaler du en procentsats med galleriet, og du er ikke forpligtet til mere.

Gæstekunstner

Vil du kun binde dig for en overskuelig periode, kan du vælge at blive gæstekunstner i en eller tre måneder og betale en fast pris uden provision og uden andre forpligtelser end at sætte din egen udstilling op og deltage i din fernisering.

For at få det bedste ud af din udstillingsperiode, er det dog en god ide at bidrage med synligheden af din udstilling.

Fast kunstner – se hvad det kræver

Vælger du at blive fast kunstner betaler du ingen provision af salget, men betaler en fast pris om måneden. Den er ikke ret høj – ca. 1100 kr. til at dække huslejen og du skal ikke betale nogen provision af salg.

Vælger du denne model, vælger du også et fællesskab og et ansvar for at det hele fungerer.

Start med at kigge vores hjemmeside art-tour.dk rigtig godt igennem, da du lærer en masse om dine med-kunstnere og får rigtig meget god information.

Du får tildelt en plads, som rokerer hver sidste torsdag i måneden. Der skal du sætte din udstilling op, sørge for at den ser godt ud og gerne skifte værkerne ud – om ikke hver måned så med passende mellemrum, så den ikke altid er helt ens.

Den torsdag skal du deltage i et fællesmøde med alle galleriets faste kunstnere.

Vi har en vagtplan, da vi har åbent alle dage bortset fra søndag og mandag. Du forpligter dig til 2 – 3 vagter om måneden. Den plan er der en, der holder styr på.

Det er sådan de mere håndfaste forpligtelser, der hører med til at være fast kunstner.

Hvad skal der gøres udover ovennævnte opgaver?

Men det er ikke nok til at drive sådan et galleri.

Her er det vi hver især bidrager med det, vi er gode til, eller er parate til at lære noget om.

Dertil har vi nedsat nogle arbejdsgrupper, som du kan vælge at være en del af, eller finde på nogle andre opgaver.

Vi skal holde styr på økonomien, og der har vi en fantastisk kasserer.

Der skal laves nogle håndværksmæssige ting, som vi har nogle fingernemme handymen and -women til.

Caféen kræver overblik og indkøb, så vi har en café-gruppe, der tager sig af det. Når du har vagten, hører det også med at passe caféen. Den er ikke fuldt udbygget endnu, så der er ikke så meget der.

Vinduerne skal være flotte og indbydende, og pyntes om, når vi rokerer. Det er der en gruppe, der står for.

Lokalerne skal holdes rene, og der knytter sig nogle rengøringsopgaver til vagterne på forskellige ugedage.

Hver den første lørdag i måneden ferniserer vi for nye gæstekunstnere og faste kunstneres nye udstillinger. Der er ideer og initiativer velkomne til at gøre hver eneste fernisering til noget specielt.

Vi har en scene, hvor vi har forskellige events – musik, dans, foredrag og meget mere. Det kræver nogle praktiske hjælpere for at få det til at fungere. Vi har nogle frivillige tilknyttet, men undertiden er der også brug for os faste kunstnere.

Mht scenen er der også brug for ideer til nye optrædende, så vi altid kan tilbyde spændende events. Den, der foreslår nogle optrædende, står for at få det til at fungere praktisk med hjælpere mm.

Du kan frit lave kurser i lokalerne, og betaler i den forbindelse 10% af kursusindtægterne til galleriet.

Alt det vi har her, er ikke meget værd, hvis ingen ved, at det er der. Så vi skal også markedsføre, og det kræver flere mennesker at forvalte det.

Vi en hjemmeside, der er styret af vores webmaster. Hun sørger for at sætte tekst og billeder ind på hver kunstners profil, oprette events i kalenderoversigten og holde siden seo-opdateret, så den kan findes i søgningerne.

Alle events skal markedsføres på facebook og med pressemeddelelser og sættes op i et billet-system. Det er der pt også en, der forvalter.

Vi har nogle grupper og teams til at forvalte alle disse opgaver, og er der et af de områder, du tænker, er lige dig, så er der altid plads til en til.

Så er der alle de andre initiativer, der kan være plads til.

Der er en, der jævnligt lægger opslag op på facebook og Instagram, hvor hun får præsenteret alle kunstnere på tur.

Der er nogle, der lægger live-videoer på facebook, når de har vagter, eller vi har en event.

Her er der åbent for gode ideer til at få det hele til at køre endnu bedre og gøre os endnu mere synlige, og her har vi brug for dine specielle evner og ideer.

Galleriet er et sted, hvor vi sælger kunst – og det kræver en del aktivitet

Det er vanvittig hyggeligt at være en del af galleriet, men vi skal også huske, at det er en forretning

Den enkelte kunstner skulle gerne løbende have et godt salg, og det skal synergien mellem os hjælpe med til. Vi bruger hver især vores evner til at fremme salget for os alle sammen.

Derudover er der udgifter til driften af galleriet. I og med at vi ikke betaler provision, skaffer vores egne salg ikke penge til driften. Så vi må hente pengene andre steder. Det kan være

  • Skaffe events og være med til at markedsføre dem. Det giver salg i baren, som går til galleriet
  • Skaffe gæstekunstnere hvis leje går til galleriet
  • Bruge galleriet til dine kurser, hvor 10% af kursusindtægten går til galleriet

Det gavner os alle, da disse ting er med til at holde vores husleje nede

Husk at alle dem, der er i styregruppen og arbejdsgrupperne gør det som frivilligt arbejde. Der er ingen, der får rabat på huslejen eller ekstra løn. Derfor skal vi være fælles om at få galleriet til at køre til vores fælles bedste.

Vælger du at blive fast kunstner i Gallery ArtTour, siger du ja til et fællesskab, hvor alle tager sit ansvar på sig, og ingen kører med som blind passager. Til gengæld får du en fantastisk kreativ legeplads med nogle fantastiske mennesker.

Når du er på vagt som fast udstiller i Galleriet, er du dagens sælger

Lad IKKE SALG SKRÆMME DIG! – vi hjælper hinanden! Når du har dagens vagt sammen med din makker, er i ”DAGENS SÆLGERE” for os alle…. Vi er total afhængige af, at alle gør det, de kan med salg, når de er på vagt.

Øvelse gør mester – det gælder både vores kunst og salg… du har HELT SIKKERT erfaret, at du må øve dig og prøve mere end en gang, for at det lykkedes med dine værker? Og der er noget, der skal justeres lidt hen ad vejen …. Når vi taler om kunsten nikker alle, vi VED GODT, at det kræver øvelse og flere forsøg. Men når vi taler salg hvad så? øver du dig også her?

De fleste øver sig aldrig i salg! Men se lige for dig, at du begynder at øve dig. Og at du om 3 måneder er markant bedre til at sælge kunst… hvad vil det betyde helt specifikt for dig? Hvis du som kunstner ikke kun øvede dig på kunsten i sig selv… men også kunsten at sælge – hvad så? hvad vil der så kunne ske i dit liv som kunstner?

De fleste kunstnere vrider sig lidt, når det kommer til salg – pyhhaaa kunne det ikke bare komme af sig selv… ? Jo måske en dag når vi er store nok! Vi er i en opstartsfase, hvor vores succes er meget afhængig af, at vi tiltrækker flere besøgende og i sidste ende får lukket nogle salg, Så det bliver en god forretning at være i galleriet.

Den succes vi ønsker at skabe sammen, opstår, når alle på deres vagter gør det bedste, de kan for at få besøgende til at komme igen og igen – og købe noget. Gør hvad du kan, for at de får sådan et godt indtryk af Gallery Art Tour, at de går ud ad døren og hjem og fortæller andre om det. Overvej når du er på vagten, hvordan du kan skabe den oplevelse for folk – noget ekstraordinært, noget de husker. God omtale og anbefalinger er den bedste markedsføring i hele verden.

Tit skal folk hjælpes det sidste stykke med at foretage købet. Hvordan vi gør det hver især er forskelligt. Er en kunde meget interesseret, giver det god mening at anbefale at han / hun tager foto og får kortet med til kunstneren. Er kunstneren løbet tør for kort så skriv kunstnernavn på gallery arttours flyer og fortæl, der er kunstneroplysninger og kontakt info på alle. Er du meget tæt på at lukke et salg, men kunden vakler, så spørg f.eks. om det ikke er en rigtig god ide at møde kunstneren personligt, for vi har alle vagter i galleriet, og prøv at skabe den aftale…

Tit vil en kunde sige ”jeg tænker lige og vender tilbage” … hvis de ikke har taget foto + kunstners visitkort… – sig det er en super ide at tage foto af det, for hver måned rykker vi rundt, og det, du kigger på lige nu, kan være væk næste måned, og så kan du altid kontakte kunstneren direkte. Du skal naturligvis, formulere dig præcis, som du ønsker. Dette er blot en hjælp og inspiration til, hvad du kan sige, hvis du finder salg rigtig svært.

Prøv at tiltrække egne kunder og følgere til at besøge dig, når du har vagt. Inviter venner, familie og kollegaer. Lav aftaler med eventuelle kunder om, at de kommer i galleriet og henter det, de har købt – også selvom det ikke er solgt der… Gør alt hvad du kan, for at der kommer nogle på din vagt.

Der er stor succes med at hente folk ind fra gaden ved at arbejde ude og sætte kunst op udenfor på borde. Det skaber en ”WOW hvad sker der her effekt” – Du må rigtig gerne have ekstra egne ting med, du sælger udenfor, når du er på vagten. Nogle gange vil du have mere overskud end andre gange til disse aktiviteter, og det er helt ok.

Du kan ikke bede de samme mennesker komme 2-3 gange i måneden, så gør noget forskelligt hver gang. Find nye måder at gøre det på, og brug vores facebookgruppe aktivt til erfaringsudveksling. Sammen kan vi rigtig meget. Brug også din makker på vagten til at skabe nye ideer til at tiltrække flere kunder ”hvad skal vi prøve af sammen i dag”… eksperimenter med det. Snak om det. Hjælp hinanden.

Forsøg at få tilmeldinger blandt de besøgende – på vores  nyhedsbrev, events/ferniseringer, og skab nye følgere på facebook og instagram. Tjek hvilke arrangementer, vi har – og forsøg at sælge disse også.

Når din vagt er slut husk at skrive dagens Salg + antal besøgende, også i den fælles FB gruppe.

🤞 Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.