Bøje Barker

Silkemalerier

Silkemalerier Bøje Barker
Kunstmaler Bøje Barker

Billedkunstner

Min baggrund:

Siden mine helt unge år har jeg følt trang til at fordybe mig i at tegne, male og komponere musik.

Min kreativitet og skabertrang indenfor kunst og musik er vokset støt gennem årene og giver mig fortsat både glæde, energi og ro.

Med tiden udviklede jeg en stil ved hjælp af specielle olie, voks og lakfarver, og udstillede på en række kunstforeninger og gallerier.

I perioden 1992 til 2008 var jeg tekstildesigner i firmaet Tone Barker Silke hvor jeg blev jeg grebet af opdagelsen af de muligheder og udfordringer der er i at skabe kunst på det både smukke, stærke og levende stof, som silke er. Her blev jeg fortrolig med en række forskellige materialer og farveteknikker, som danner grundlaget for mit nuværende udtryk, og jeg har i de sidste 30 år, fortrinsvis malet silkemalerier. Materialet er 100% silkesatin spændt op i ramme eller på lærred i ramme.

Inspiration:

I arbejdet med mine silkemalerier oplever jeg med glæde og forundring, hvordan mine pensler finder liv på silken. Inspirationen føles, som kommer den fra en uendelig kilde, der rummer både blidhed, kraft og visdom. Holder jeg mig åben for denne inspiration, er det som at åbne vinduer til andre verdener og give mulighed for, at andre kan kigge med og opleve den følelse af ro og glæde, som malerierne udstråler. En kilde til min inspiration er også de eventyr, livet indeholder, når blot man giver sig tid til at standse op og opleve dem. Mine malerier, der sprudler af liv, viser ind imellem flere lag og miljøer samtidig. Man ”befinder sig” så at sige både i luftlagene, på land og under vand på en gang.

Vand er at finde på de fleste af mine motiver. Fornemmelsen af ikke at vide, hvad der gemmer sig under overfladen, fascinerer mig.

Tilblivelsen:

Før jeg begynder på et maleri, tømmer jeg sindet for tanker, ser for mig den farvekombination, jeg skal arbejde med, og blander og opvarmer de ugiftige remasolfarver. Dernæst maler jeg impulsivt med store og mindre penselstrøg det underbevidste billede/grundbilledet. Denne fase ser jeg som et ”samarbejde” med silkefarverne, som i nogen grad har deres eget frie liv på silken.

Jeg kan bruge lang tid på at granske, undersøge og prøve at forstå, hvad billedet vil vise mig, før jeg med finere pensler, silkemaling og stoffarver begynder at ”trække” detaljer fra drømmesyn og nogle af de skjulte historier jeg får adgang til frem i lyset.

Bøje Barker

Tlf. 4296 9035

Mail: boje@bojebarker.dk

Webside: www.bojebarker.dk

close

🤞 Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.